خورش بامیه یکی از انواع خورش‌ها در آشپزی کردی و آشپزی ایرانی است. این غذا در استان‌های کرمانشاه، ایلام، کردستان، خوزستان، فارس تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورش بامیه برای نفر

۷۵۰ گرم ماهیچه با قلم، خرد کرده

۱ عدد پیاز ساطوری

نیم کیلو بامیه

۴-۵ پر سیر کوبیده

۲-۳ قاشق رب گوجه‌فرنگی

۲-۳ قاشق آب‌غوره

۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ساییده

۱ قاشق چایخوری زردچوبه

به میزان لازم نمک و روغن

طرز پخت خورش بامیه

ساقه بامیه را می‌زنند و با کمی روغن ۱۰ دقیقه تفت می‌دهند. سپس با قاشق سوراخ‌دار از روغن جدا می‌کنندپیاز را با روغن باقی مانده تفت می‌دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت و زردچوبه و سیر را اضافه می‌کنند و ۵-۶ دقیقه تفت می‌دهند و بعد رب گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز را اضافه می‌کنند. سپس ۳ پیمانه آب می‌ریزند تا بجوشد و در دیگ را می‌گذارند و شعله را کم می‌کنند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت بامیه را روی گوشت می‌ریزند و نمک و آب‌غوره اضافه می‌کنند و زیر و رو می‌کنند. این خورش باید کم آب باشد. در فارس و خوزستان چاشنی خورش را بجای رب گوجه‌فرنگی شیرهٔ تمرهندی یا رب انار می‌دهند.