شربت سکنجبین یکی از نوشیدنی های خوش طعم و گوارای ایرانی است که در روزهای گرم تابستان برای رفع عطش تهیه می شود.

یکی از خوراکی های پرطرفدار سیزده بدر که پای ثابت دورهمی های این روز می باشد نیز کاهو با سکنجبین می باشد.

برخی افراد شربت کاهو سکنجبین را در هنگام پخت دلمه برگ مو اضافه می کنند تا دلمه طعم خاصی و دلچسبی پیدا کند.

تاریخچه سکنجبین:

شربت سکنجبین از ترکیب سرکه و انگبین (عسل یا شکر) تهیه می شود.

ترکیب عسل و سرکه شربتی را پدید می آورد که خوش طعم و گوارا و شادی بخش است.

البته در زندگی های روزمره به دلیل قیمت بالای عسل، اکثرا شربت سکنجبین را از ترکیب سرکه و شکر تهیه می کنند.

خواص سکنجبین:

تسکین دهنده عطش و تشنگی در فصل های گرم سال است.

موجب تسکین سردرد می شود.

برای تقویت کردن کبد و معده بسیار مفید است.

در باز کردن انسداد عروق تاثیر بسزایی دارد.

این شربت برای کاهش وزن و لاغری موثر است.

و …

مواد لازم شربت سکنجبین:

شکر: نصف لیوان

نعناع تازه: ۷۵ گرم

سرکه سفید: یک چهارم لیوان

آب: یک لیوان

طرز تهیه شربت سکنجبین:

ظرف مناسبی را انتخاب کنید، شکر و آب را در ظرف بریزید.

ظرف مورد نظر را بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

وقتی شکر در آب حل شد و به جوش آمد، شربت را از صافی عبور دهید.

نعناع تازه را پاک کنید، بشویید، البته نیازی نیست آن را خرد کنید.

دور ساقه های نعناع را با یک نخ ببندید و در داخل شربت قرار دهید.

بگذارید مجددا شربت بجوشد تا عطر نعناع به شربت نفوذ کند.

سپس شربت را از روی حرارت بردارید و نعناع را از شربت بیرون بیاورید.

مجددا شربت را از صافی عبور دهید تا اگر برگهای نعناع در آن هست جدا شود.

شربت سکنجبین را بگذارید تا در محیط خنک شود.

سپس شربت سکنجبین را در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات تهیه شربت سکنجبین:

اگر برای مزاج های سرد است باید مقدار عسل آن بیشتر باشد.

اما در صورتیکه مزاج شما گرم است از مقدار بیشتری سرکه استفاده نمایید.

در صورت تمایل می توانید به جای استفاده از عسل از شیره خرما، شیره انگور یا شکر استفاده نمایید.

برای تهیه شربت سکنجبین می توانید از نعنا خشک بجای نعناع تازه استفاده نمایید.

 

منبع: آشپزی ژولی پولی